2todrive-verkeersschool-transfer

Met 2toDrive mag je al op je 16e starten met het behalen van je auto theorie examen. Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met je rijlessen en op je 17e jaar examen doen voor je autorijbewijs.

Tot je 18e jaar ben je verplicht onder begeleiding te rijden met een coach. Denk aan een ouder, voogd, broer of zus. In ieder geval iemand die aan onderstaande gestelde voorwaarden voldoet. Wanneer je de leeftijd van 18 jaar bereikt, mag je zelfstandig gaan autorijden.

Een coach moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Minimaal 5 jaar in het bezit van een Nederlands personenauto rijbewijs en deze kunnen tonen bij een controle;

  • Minimaal 27 jaar;

  • Staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP);

  • Geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas;

  • Geen alcoholcursussen of gedragscursussen opgelegd gekregen in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas;

  • Is niet onderworpen aan onderzoeken naar de persoonlijke rijvaardigheid of rijgeschiktheid in de 4 jaar voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas;

  • Is niet onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;

Meedoen aan 2toDrive?

Wil je meedoen aan ‘2toDrive’, dan heb je als minderjarige een begeleiderspas nodig. Op deze pas staan jouw gegevens en die van jouw coach(es). Je mag maximaal 5 coaches kiezen. Vanaf 16,5 jaar kun je de begeleiderspas aanvragen via 2todrive.nl. Nadat jouw coaches zich hebben aangemeld, kun je de begeleiderspas aanvragen.

Voor het aanvragen van de begeleiderspas maak je gebruik van je DigiD. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen € 35,00. Zodra alle gegevens zijn gecontroleerd en je aanvraag is goedgekeurd, krijg je de begeleiderspas thuisgestuurd. Ook als je nog niet in het bezit bent van het rijbewijs. Alleen met zowel je rijbewijs als je begeleiderspas mag je samen met je coach de weg op.

Direct starten? Dat kan!

Vraag geheel vrijblijvend een auto proefles aan voor maar €25,00. En maak op deze manier direct kennis met Verkeersschool Transfer en onze manier van lesgeven.

AUTO PROEFLES: SCHRIJF JE HIER IN!